Metro
Metro Nieuws 12 jul 2019 / 07:30 uur

Jongen (12) mag toch meedoen met musical

De 12-jarige jongen die eigenlijk niet mee mocht doen met de afscheidsmuscial van zijn school, de O.G. Heldringschool in Den Haag, zal aanstaande maandag toch op het podium staan. De advocaat van de familie heeft namelijk weten dat de school besloot om de jongen toch mee te laten doen. Het besluit komt na ‘intensief overleg’ tussen de ouders van de jongen en de school.

Kort geding

De ouders van de jongen wilden een kort geding aanspannen om zo de school te dwingen om hun zoon mee te laten doen. De reden dat de leerling werd uitgesloten, was omdat hij met zijn gedrag de rust in de klas zou verstoren. In juni was de maat vol voor de schoolleiding. Hij moest zich op een andere manier vermaken wanneer zijn klasgenootjes oefenden voor de musical en meedoen aan het optreden was uitgesloten.

Deze beslissing betekent ook dat het kort geding – dat vrijdag plaats zou vinden – niet doorgaat. „School en ouders hebben afgesproken dat zij hierover geen verdere mededelingen zullen doen aan de media", zegt de advocaat.

Omdat de jongen over een paar dagen al op de planken zal staan, moet er snel nog iets verzonnen worden omtrent zijn rol in de musical. „Dan improviseren ze maar wat”, zei zijn vader al eerder.

Veel straf

Tegen het AD zei vader Hans dat zijn zoon niet agressief is, maar veel doorvraagt en zich niet makkelijk laat afschepen. Ook zou zijn zoon een IQ van 140 hebben op het gebied van rekenen. „Met de juf die hij dit jaar kreeg wilde het van meet af aan niet boteren. Om het minste of geringste krijgt hij straf. En als ook anderen wat doen, krijgt alleen hij straf.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen (12) mag toch meedoen met musical
Sluiten