Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jul 2019 / 05:41 uur

Toch geen aangifte AIVD tegen journalist

Er zal voorlopig geen aangifte worden gedaan tegen Volkskrant-journalist Huib Modderkolk door inlichtingendienst AIVD. Dat heeft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en politiek verantwoordelijk voor de dienst aan de Volkskrant laten weten.

Kort geding

Donderdag dient een kort geding achter gesloten deuren waarin de AIVD eist dat Modderkolk een passage in zijn nog te verschijnen boek over digitale spionage schrapt omdat het staatsgeheimen zou bevatten. Ollongren wil eerst het kort geding afwachten. „Laten we niet op zaken vooruitlopen", zegt ze in de krant.

De bewindsvrouw heeft dinsdag contact gehad met de hoofdredacteur Philippe Remarque van de Volkskrant. „Ik vond het belangrijk om hem te melden dat we zorgvuldig handelen. Met respect voor de journalistiek. En vanuit de zorg en verantwoordelijkheid voor mensen die betrokken zijn bij het inlichtingenwerk", laat ze via een woordvoerder weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toch geen aangifte AIVD tegen journalist
Sluiten