Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jul 2019 / 15:59 uur

Stel naar rechtbank om ruzie vaccinatie dochter (2)

Een gescheiden koppel dat tegenover elkaar staat in de rechtszaal is geen nieuw fenomeen. Echter komt het niet vaak voor dat het dan over de vaccinatie van hun kind gaat.

De vader wil hun tweejarige dochter laten vaccineren, de moeder is daar echter fel op tegen, zo weet RTL Nieuws. De rechtbank in Den Bosch heeft de vader al in het gelijkgesteld, maar de moeder laat het daar niet bij zitten en weigert vooralsnog het meisje de voorgeschreven prikken te geven.

Ze is gezond

De moeder claimt dat het inenten van haar kind (die overigens bijna drie jaar is) niet nodig is, omdat ze ‘gezond is.’ Daarnaast is ze bang voor eventuele bijwerkingen die de vaccinaties met zich mee kunnen brengen.

De ruzie tussen beiden waart al langer, waardoor de vader besloot naar de rechtbank te stappen om druk uit te oefenen op zijn ex. De rechter stelde vorig jaar augustus al dat de man gelijk had, maar nog altijd is er geen vordering te zien.

Alleen onder begeleiding

Normaal gesproken zou de vader haar kunnen vaccineren tijdens zijn eigen tijd, maar hij mag zijn dochter niet zonder begeleiding zien, wat dit aanzienlijk bemoeilijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stel naar rechtbank om ruzie vaccinatie dochter (2)
Sluiten