Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jul 2019 / 16:59 uur

Florida wil daklozen wegjagen met kinderliedjes

In Florida zijn ze de daklozen meer dan zat. Dus proberen ze de zwervers weg te jagen met het draaien van kinderliedjes.

Baby Shark

Op populaire verzamelplekken voor daklozen knallen ‘s nachts bekende kinderliedjes hard uit de speakers. Een van de steden waar het gebeurt, is West Palm Beach. Burgemeester Keith James stelde tegenover FOX News dat onder andere het liedje Baby Shark in de playlist is opgenomen.

Niet iedereen is even blij met de maatregelen van de steden. Zo vindt Megan Hustings, directeur van het National Coalition for the Homeless, het een teken van een gebrek aan bezorgdheid voor zij die het minder hebben.

Hustings noemt het zowel verontrustend als immoreel. Ze zou graag zien dat de stad zich inzet voor betere daklozenopvang. „We zijn allemaal mensen, en we moeten allemaal slapen.”

Aansporen

Een woordvoerder van de stad kan zich niet vinden in die kritiek. „We spelen de muziek enkel af om de samenscholing aan het gebouw te ontmoedigen en om de mensen aan te sporen om veiligere en meer geschikte opvang te zoeken. Het is bovendien maar een tijdelijke maatregel terwijl ze blijven zoeken naar andere oplossingen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Florida wil daklozen wegjagen met kinderliedjes
Sluiten