Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 jul 2019 / 16:04 uur

Songfestival niet naar Amsterdam

Het Eurovisiesongfestival zal volgend jaar in ieder geval niet plaatsvinden in Amsterdam. De hoofdstad heeft besloten zich niet kandidaat te stellen. De gemeente hoopte dat het evenement in de Ziggo Dome kon worden gehouden, maar die zaal blijkt niet beschikbaar.

Te onzeker

De RAI en de Johan Cruyff ArenA waren al niet beschikbaar en de AFAS Live is niet groot genoeg, aldus de gemeente. Amsterdam had er ook over nagedacht van de liedjeswedstrijd een echt festival te maken, op een terrein „met daarop een van de grote Lowlandstenten als hoofdpodium en daaromheen paviljoens met muziek en foodtrucks."  Dat bleek uiteindelijk te complex en te onzeker.

Nog vijf steden

Vijf steden zijn nu nog in de race: Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht. Den Haag, Breda en Leeuwarden trokken zich eerder al terug.

Nederland organiseert het songfestival van volgend jaar, omdat Duncan Laurence de editie van dit jaar in Israël heeft gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Songfestival niet naar Amsterdam
Sluiten