Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Juichen en huilen om Joost Klein op het Songfestival: ‘Joost wié?’ tot ‘Nu al zin in!’

De kogel is door de Eurovisie Songfestival-kerk: Joost Klein gaat voor Nederland volgend jaar naar Zweden. Dat nieuws over ‘wie gaat’ zorgt jaarlijks voor een sociale media-bom en dat is ook deze ochtend weer het geval.

Positief, negatief, het komt natuurlijk allemaal langs. Metro zet een deel van de reacties op een rij: wat ‘vinden we’ van Joost Klein op het Songfestival?

Joost klein via gymnasium naar grote podia

Joost Klein is een echte Fries en werd 26 jaar geleden in Leeuwarden geboren. In die stad volgde hij het gymnasium, terwijl hij vanaf zijn 10e al op YouTube actief was. Sinds enkele jaren kunnen we hem volwaardig schrijver en muzikant noemen, met wapenfeiten als meewerkend aan de Boekenweek voor Jongeren en concerten op de mainstages van Lowlands en Pinkpop. Beide keren huilde de Fries tijdens zijn grote optredens, bij een nummer over zijn overleden vader en moeder.

Eh… wie?

Uiteraard hebben we op X weer de categorie mensen die niet verder komen dan ‘Joost wie’? Het gros van deze onwetenden zal via Google al lang hebben ontdekt dat Joost Klein op de grootste podia staat. Afgelopen zomer scoorde hij zelfs zijn eerste nummer 1-hit, met het nummer Friesenjung. Een paar van die reacties, zoals die van ene Prikkeldraaad (wel PVV-kenner):

Juichen om Joost Klein

Sommige mensen balen van het nieuws, vooral omdat bekend is dat Numidia (Beste Zangers), The Jordan, Bankzitters en April Darby tot de laatste kanshebbers op de felbegeerde plek naar Zweden behoorden.

Er wordt verder ook volop gejuicht trouwens, nu bekend is dat Joost Klein Nederland op het Eurovisie Songfestival gaat vertegenwoordigen. „Haha, ik ken Joost Klein niet maar heb er nu al zin in!! Hardcore met snor”, kijkt ene Carina op X vooruit.

‘Droom groot’

„Joost Klein, droom groot!”, roept Jordi. Dat is ongetwijfeld uit enthousiasme. „Joost Klein is natuurlijk een geweldige inzending voor Eurovision 2024″, vindt Karel. „Maar alle landen sturen natuurlijk geweldige artiesten. Over vijf maanden gaat we het weten.”

Hieronder lees je nog enkele reacties over ‘onze kandidaat’ in Malmö.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 7, 9 en 11 mei in Malmö. In 2023 won Loreen in Liverpool voor de zevende keer voor Zweden. Het thema is dit jaar wederom ‘United by Music’.

Expeditie Robinson-kijkers verbaasd dat regel tijdens halve finale-proef ter plekke verandert

Last van stress en burn-out klachten? Op deze manier speelt je ademhaling daar een rol in

Filmhit De Tatta’s is terug, moet John Buijsman (70) straks weer opdraven voor tientallen selfies?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties