Metro en ANP
Metro en ANP Sport 4 jul 2019 / 16:24 uur

Bertens overleeft wedstrijdpunt op Wimbledon

In de tweede ronde van Wimbledon heeft Kiki Bertens op het nippertje een uitschakeling kunnen voorkomen. De Nederlandse nummer 4 van de plaatsingslijst overleefde tegen de Amerikaanse Taylor Townsend een wedstrijdpunt en won met 3-6 7-6 (5) 6-2.

Een stunt

Townsend, de nummer 123 van de wereld, was in de tweede set bij een 6-5-voorsprong één punt verwijderd van een stunt. In kansrijke positie koos de Amerikaanse voor een korte bal en die eindigde in het net.

Volgende tegenstander

De 27-jarige Bertens, vorig jaar kwartfinaliste, voorkwam haar derde vroege aftocht op een grandslamtoernooi van het jaar. Begin dit jaar verloor ze in de tweede ronde van de Australian Open en op Roland Garros gaf ze vorige maand in haar tweede partij ziek op.

De Tsjechische Barbora Strycova, de mondiale nummer 54, is de volgende tegenstandster van Bertens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bertens overleeft wedstrijdpunt op Wimbledon
Sluiten