Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jul 2019 / 13:04 uur

Oekraïense tv-zender beschoten met granaatwerper

Een Oekraïense televisiezender is beschoten met een granaatwerper. De zender 112 Oekraïne wilde een documentaire uitzenden die door de autoriteiten was bestempeld als een ‘Russische propagandafilm’.

De aanval vond ’s nachts plaats en leidde alleen tot materiële schade. Er raakte niemand gewond, meldt de politie. De granaatwerper was ter plekke achtergelaten. De directeur van de zender, die eigendom is van een pro-Russische politicus, heeft president Volodimir Zelenski gevraagd de aanval te veroordelen.

Interview met Vladimir Poetin

112 Oekraïne had voor de beschieting aangekondigd de documentaire Revealing Ukraine van de Amerikaanse filmmaker Oliver Stone te zullen uitzenden. Die bevat onder meer een interview met de Russische president Vladimir Poetin. Inmiddels is besloten de film toch niet te vertonen.

De Krim

De relatie tussen Moskou en Kiev is de afgelopen jaren sterk verslechterd. Rusland annexeerde het Oekraïense schiereiland De Krim en steunt pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. 112 Oekraïne zou vanwege de geplande uitzending zijn bedreigd door radicale organisaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oekraïense tv-zender beschoten met granaatwerper
Sluiten