Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Influencers trekken massaal naar meer vol afval

Een vervuild meer in de Siberische stad Novosibirsk is de perfecte plek geworden om foto’s te maken voor influencers. Ze trekken massaal naar het meer om de perfecte foto te maken.

Een meer dat eruit ziet alsof er een Bounty-reclame kan worden opgenomen, is populair bij de inwoners van de nabijgelegen Russische stad Novosibirsk om er selfies te nemen. De zogenoemde ‘Siberische Malediven’ zijn in werkelijkheid echter giftig, omdat een energiecentrale er zijn afvalstoffen in loost. Rond-de-klokbewaking moet de selfie-toeristen nu weghouden bij het turquoise water.

‘Vuilstort’

Aan Russen in de Siberische stad Novosibirsk wordt vriendelijk verzocht om te stoppen met de fotoshoots in de buurt van het meer. De eigenaar van het meer en de energiecentrale ernaast noemde het meer zelfs een ‘vuilstort’ in een post op het Russische social mediaplatform VK.

Huwelijksfotografen

Het kunstmatig aangelegde meer bevat chemische asresten die bij de kolencentrale vandaan komen. Het water kan de huid aantasten en ernstige jeuk veroorzaken, maar toch is dat voor sommigen geen bezwaar om het water in te gaan voor het ideale plaatje. Ook huwelijksfotografen en complete busreizen komen naar het meer.

Het Instagramaccount Novosibirsk Maldives vraagt mensen zelfs om hun eigen foto’s in te zenden.

https://www.instagram.com/p/BzvgZb0n4KR/

https://www.instagram.com/p/BzvHVStnbj-/

https://www.instagram.com/p/BzhVUDuHEm8/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.