Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Grapperhaus: Minder festivals in strijd tegen drugs

Minister Ferdinand Grapperhaus is al een tijd bezig met zijn strijd tegen drugscriminaliteit in Nederland. Volgens de minister moet het aantal festivals omlaag, om er zo voor te zorgen dat de politie beter op kan treden tegen drugsgebruikers. Dit meldt hij in een interview met De Telegraaf.

1100 festivals

Alle bezoekers van de jaarlijks 1100 festivals controleren op drugs als pillen of coke is volgens Grapperhaus niet te doen, daar is het aantal festivals te hoog voor. Dan zou de politie volledig op die zaak ingezet moeten worden. „We hebben met elkaar afgesproken: als je op een festival met een gebruikershoeveelheid wordt aangetroffen kom je er niet in. Als het meer is, ga je mee met de politie. Als we dat zouden handhaven, zou je nog eens wat gaan zien."

Volgens Grapperhaus moet je met elkaar kritisch kunnen zijn en zeggen: „kunnen we dit met zijn allen aan?" Maar hoe de minister dan het aantal festivals wil terugschroeven of hoeveel feesten de politie aankan, wordt niet duidelijk.

Waarschuwing

Er wordt veel geld verdiend in Nederland met de productie van xtc en amfetamine: in 2017 bijna 20 miljard. Mede daarom noemt de minister een waarschuwing richting ‘pillengebruikers en cokesnuivers’: „Besef dat je een enorme criminele industrie helpt en dat het op het dak komt van gewone mensen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grapperhaus: Minder festivals in strijd tegen drugs
Sluiten