Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 jul 2019 / 15:52 uur

Afschuwelijk ongeluk in pretpark: drie doden

Een afschuwelijk ongeluk in een attractiepark in India, waarbij de attractie afbrak, heeft aan drie mensen het leven gekost. Nog eens 29 mensen raakten (zwaar) gewond.

Onderzoek

Het gaat om een ronddraaiende attractie, Discovery, die heen en weer beweegt. De attractie staat in het attractiepark Kankaria Adventure Park in het Indiase Ahmedabad. Op beelden van het ongeluk is te zien hoe die attractie op ongeveer 10 meter hoogte al draaiend afbreekt en naar beneden valt. Er zaten op dat moment 32 mensen in. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Oezbekistan

Twee weken geleden gebeurde er een soortgelijk ongeluk in een pretpark in Oezbekistan. Ook van dat ongeluk zijn schokkende beelden te zien, waarop de attractie heen en weer beweegt en op een hoogtepunt in tweeën breekt en naar beneden stort. Bij dat ongeluk kwam één iemand om het leven.

https://www.youtube.com/watch?v=4ARn6W_7bRw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afschuwelijk ongeluk in pretpark: drie doden
Sluiten