Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 8 jun 2019 / 20:33 uur

Vrouw woest op werknemer die weigert taart te bakken

Je hebt meiden die een tikkeltje dramatisch doen en je hebt de échte dramaqueens. De dame waar we het nu over gaan hebben, valt in de laatste categorie. Haar verhaal wordt verteld door een vrouw die weigerde een taart voor haar te bakken.

Gratis taart

De amateurbakster uit Tokio, die anoniem wil blijven, liet op Reddit een sms-conversatie zien tussen haar en een collega, waaruit blijkt dat de collega op zijn zachtst gezegd nogal veeleisend is. „Ik heb van […] vernomen dat je een taart hebt gebakken voor je team op zijn verjaardag. Het is mijn verjaardag volgende week. Kun jij een taart voor mij bakken en naar kantoor brengen? Het is gratis toch?” stuurde de collega haar.

De bakster reageerde een tikkeltje verbaasd met de uitleg dat ze dat doen op de afdeling en dat zij daarvoor geld inzamelden, maar dat zij niemand op de afdeling van de collega kende en niet wist of dit wel echt een goed plan zou zijn.

Het deerde de collega niet. In eerste instantie wilde ze een taart kopen, „Maar als jij hem maakt is het gratis, dus…"

De volgende berichtjes gingen vergezeld met een foto van een grote chocoladetaart vol Ferrero Rocher en Lindt-ballen. De collega schreef verder dat ze de taart graag maandag op haar bureau wilde zien en dat zij het dan wel aan iedereen zou geven, „Zodat het niet ongemakkelijk voor jou is en je niet tegen mijn mensen hoeft te praten." Daarbij verklaarde ze ook nog dat de bakster de kosten wel kon rekenen als ‘haar verjaardagscadeautje’. Met andere woorden: ze wilde geen cent voor de bakkunsten noch het materiaal betalen.

‘Ik wil deze taart’

Toen de taartenbakster vriendelijk weigerde en zei dat haar collega beter een taart kon bestellen die aan haar wensen voldeed, bleek de jarige jet not amused. „Denk je dat ik daar het geld voor heb? Alsjeblieft! Jij bent mijn collega, het is mijn verjaardag en ik wil deze taart”, berichtte de vrouw verontwaardigd terug, maar de bakster hield voet bij stuk.

Uiteindelijk berichtte de collega woedend dat ze de bakster in het vervolg zou ontlopen op kantoor en ‘aan iedereen zou vertellen hoe ze echt in elkaar zat’. „Kijk maar uit! HR zal wellicht een hartig woordje met je willen praten binnenkort", beet de boze jarige haar toe.

De verbaasde bakster plaatste de sms-wisseling op het platform, waarop veel mensen vonden dat zij zélf misschien naar HR moet stappen om over de jarige jet te praten. „Ik weet zeker dat HR het prachtig zal vinden om te lezen dat één van hun werknemers een ander probeert te chanteren met een verjaardagstaart”, schrijft iemand. Tsja, dat verhaal zal nog wel een (s)taartje krijgen…

Reageer op artikel:
Vrouw woest op werknemer die weigert taart te bakken
Sluiten