Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jun 2019 / 14:52 uur

Verstappen rijdt in Oostenrijk weer naar zege

Max Verstappen heeft, net als vorig jaar, de Grote Prijs van Oostenrijk gewonnen. De Nederlandse Formule 1-coureur dankte zijn zege zondag aan een indrukwekkende inhaalrace. Vier ronden voor het einde passeerde Verstappen de Ferrari van Charles Leclerc, die op dat moment de leiding had. De jury bekijkt nog of de inhaalmanoeuvre van de Limburger volgens de regels was.

Slechte start

Verstappen kende een slechte start op de Red Bull Ring in Spielberg. Hij viel terug van plaats twee naar zeven. Verstappen rekende in zijn Red Bull zijn concurrenten één voor één in.

Voor Verstappen is het zijn zesde overwinning in de Formule 1 en zijn eerste dit seizoen. Naast zijn twee zeges in Oostenrijk finishte de Nederlander als eerste in Spanje (2016), Maleisië (2017) en Mexico (2017 en 2018).

Tot zondag was de derde plaats, in Australië en Spanje, zijn beste prestatie dit seizoen. Verder eindigde Verstappen vijf keer als vierde en een keer als vijfde.

Spektakel

Na de saaie race van vorig weekeinde in Frankrijk, zonder echte hoogtepunten, was er in Oostenrijk wel weer sprake van spektakel. De vele duizenden Nederlandse fans op de tribune zagen Verstappen na 50 ronden eerst de Duitser Sebastian Vettel passeren en na 56 ronden de Fin Valtteri Bottas. In het slot van de race moest ook Leclerc de rijder van Red Bull, na een spannend gevecht waarbij de twee wagens elkaar raakten, voorbij laten gaan.

Leclerc werd tweede en Bottas eindigde als derde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen rijdt in Oostenrijk weer naar zege
Sluiten