Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jun 2019 / 15:41 uur

Beschonken mannen hinderen hulp bij reanimatie

Twee beschonken mannen hebben tijdens een reanimatiepoging in een café hulpverleners gehinderd. De mannen weigerden volgens de politie verzoeken om ruimte te maken voor de hulpverleners, waarop de situatie escaleerde. De situatie deed zich voor in een café aan de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Beledigen en bedreigen

Het tweetal beledigde en bedreigde de aanwezige hulpverleners en wilde die met met een stoel te lijf gaan. Agenten moesten pepperspray en hun wapenstok gebruiken om de mannen aan te kunnen houden. Een van de twee verwondde zichzelf toen hij met zijn hand door een ruit sloeg en daarbij een snijwond opliep.

Drie politieagenten raakten lichtgewond en hebben aangifte gedaan van belediging, bedreiging en mishandeling.

Onwel

Hulpverleners kwamen af op een melding dat een 64-jarige man uit Fijnaart in het café onwel was geworden, de man is later overleden. De politie denkt niet dat de dood van de man met het hinderen te maken heeft, aangezien getuigen hebben gemeld dat hij al een tijdje in een ruimte in het café op de grond lag.

De twee verdachten zijn een 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 41-jarige man uit Fijnaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beschonken mannen hinderen hulp bij reanimatie
Sluiten