Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 jun 2019 / 06:49 uur

Twee miljoen mensen zien voetbalvrouwen winnen

Ruim 2,2 miljoen mensen hebben de Nederlandse voetbalsters zaterdag hun tweede wedstrijd op het WK zien winnen. Zaterdagmiddag keken 2.260.000 mensen naar de wedstrijd tegen Kameroen. Dat zijn er meer dan bij de eerste wedstrijd.

Best bekeken

Bij de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland stemden 1,6 miljoen mensen af op de Oranje Leeuwinnen. Die wedstrijd viel overigens op een dinsdag, terwijl de tweede wedstrijd op een zaterdag was.

Met de ruime twee miljoen kijkers was de wedstrijd ook gelijk het best bekeken programma van de dag. Met de wedstrijd van zaterdag zijn de voetbalsters ook al verzekerd van een vervolg op het WK. Dinsdag versloegen de speelsters Nieuw-Zeeland met 0-1, zaterdag wisten ze Kameroen te slim af te zijn met 3-1.

Uitgegleden

Vivianne Miedema had daar een groot aandeel in met haar twee doelpunten. Daarmee werd ze ook gelijk de nieuwe topschutter aller tijden van de Oranje Leeuwinnen. Ze heeft al zestig goals gemaakt in de nationale vrouwenploeg.

De winst betekent overigens niet dat het spel ook goed was. Er vaak sprake van balverlies, met veel slordigheden in het spel. Shanice van de Sanden gleed tot twee keer toe uit op het moment dat ze een voorzet wilde geven. Na een half uur besloot ze toch maar van schoenen te wisselen.

Reageer op artikel:
Twee miljoen mensen zien voetbalvrouwen winnen
Sluiten