Metro
Metro Nieuws 16 jun 2019 / 07:36 uur

Van der Weijden heeft zin in 2e Elfstedenzwemtocht

Maarten van der Weijden heeft er vertrouwen in dat hij dit jaar de finish van zijn Elfstedenzwemtocht gaat halen. Vrijdag 21 juni gaat hij weer het water in en doet hij opnieuw een poging om de Elfstedentocht in het water af te leggen. Daarmee wil hij geld ophalen voor kankeronderzoek.

„Ik hoop natuurlijk op een soortgelijk bedrag als vorig jaar", aldus Van der Weijden. Toen werd er ruim 5 miljoen opgehaald. „Maar dat was toen wel een enorm bedrag. Alle beetjes helpen, dus we zullen overal blij mee zijn."

Zwemmen is niet leuk

Net als vorig jaar is hij weer van plan er volledig voor te gaan. „Ik ga in ieder geval weer alles geven en heb er veel zin in. Ik ben er al zo’n tijd over aan het praten. Ik kijk er naar uit dat ik weer kan beginnen." En dat terwijl hij dat zwemmen zelf helemaal niet zo leuk vindt. Vorig jaar vertelde hij aan Metro dat het zwemmen voor hem een middel is voor iets groters. „Ik doe het eigenlijk helemaal niet voor mijn lol. Als ik eenmaal bezig ben, vind ik het wel oké, maar leuk is het niet.”

Lees ook: Maarten van der Weijden vindt zwemmen niet zo leuk

Voor de tweede poging trekt Van der Weijden wijze lessen uit de pijnlijke dagen vorig jaar. Zo gaat hij bijvoorbeeld meer eten en last hij meer tijd in om te slapen.

Reageer op artikel:
Van der Weijden heeft zin in 2e Elfstedenzwemtocht
Sluiten