Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 jun 2019 / 07:24 uur

ProRail bereidt spoor voor op drukte F1 Zandvoort

ProRail zet vaart achter de plannen om in 2020 rond de komst van de Formule 1-race in Zandvoort meer treinen te laten rijden naar station Zandvoort. De technische aanpassingen waardoor er meer vermogen op de bovenleiding komt, worden in Formule 1-tempo uitgevoerd, meldt spoorbeheerder ProRail.

De NS maakte eerder bekend dat er plannen zijn voor twaalf treinen per uur, intercity’s en sprinters, waarmee elk uur gemiddeld tussen de 12.500 en 15.000 raceliefhebbers naar de Grand Prix van Zandvoort kunnen reizen. Dit betekent ook dat er gemiddeld elke vijf minuten een trein aan zal komen in de kustplaats.

Normaal twee per uur

Op een normale dag rijden op het traject tussen Haarlem en de badplaats twee treinen per uur. Om strandgangers op mooie zomerse dagen naar zee te vervoeren, kunnen dat er nu hooguit vier per uur worden. Door onder meer extra kabels aan te leggen komt er meer vermogen op de bovenleiding, waardoor oververhitting wordt voorkomen als er meer dan vier treinen per uur gaan rijden, aldus ProRail.

Ook wordt bekeken of het station er tijdelijk een perron bij kan krijgen om de vele reizigers sneller te kunnen laten in- en uitstappen. In het weekeinde van de Formule 1-race in Zandvoort houdt ProRail bovendien extra storingsploegen achter de hand om eventuele verstoringen snel te kunnen verhelpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ProRail bereidt spoor voor op drukte F1 Zandvoort
Sluiten