Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jun 2019 / 09:34 uur

Onveilig gevoel in de trein? App de NS!

Zit je soms niet helemaal op je gemak in de trein omdat je je onveilig voelt? Dan kan je vanaf 1 juli Whatsappen of sms’en – net wat jij fijner vindt – met de NS.

De Nederlandse Spoorwegen beginnen vanaf maandag in Zuidoost-Nederland met een proef met veiligheidsmeldingen via tekstberichten. Reizigers kunnen in treinen van het type Flirt (de nieuwe sprinters) en op de stations Eindhoven, Tilburg en Breda hulp krijgen via sms of WhatsApp als zij zich onveilig voelen.

De NS doet deze proef op verzoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). „Ik wil dat reizigers zich veilig voelen in de trein, ook laat in de avond of in een lege coupé", zei Van Veldhoven begin dit jaar. „Het kan best fijn zijn als je de NS met dit alert een seintje kunt geven, bijvoorbeeld als je ziet dat een dronken reiziger mensen lastig valt of meubilair wordt vernield."

Als je een appje of sms’je stuurt, leg je direct contact met de NS Veiligheidscentrale. Als de situatie zo ernstig is dat je meteen hulp wil, wordt de assistentie ingeroepen van een flexibel Veiligheid & Service-team of van de politie. De proef, die zes maanden duurt, moet uitwijzen of het (anoniem) melden van overlast ervoor zorgt dat reizigers zich prettiger voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onveilig gevoel in de trein? App de NS!
Sluiten