Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 15 jun 2019 / 20:50 uur

Kattenfilter verstiert livestream minister Pakistan

Een van de leukste dingen aan live-uitzendingen – voor de kijkers althans – is dat er van alles mis kan gaan. Vrijdag werd dit maar weer eens bevestigd tijdens een livestream van de Pakistaanse regeringspartij Pakistan Tehreek-e-Insaf’s (PKI) die werd gedeeld op Facebook.

Door een foutje was onder meer enige tijd een minister met kattenoortjes en snorharen te zien. Iemand was vergeten om een kattenfilter uit te zetten voordat de uitzending begon. En dit resulteerde in een hard gelach onder de kijkers en daarna het hele internet, zo meldt News18.

Mispoes

De PKI is met 157 van de 342 de grootste partij in de Pakistaanse variant op de Tweede Kamer en levert onder meer premier Imran Kahn. De partij pakt het modern aan; zo nu en dan zijn ze te zien op Facebook waarop ministers hun plannen en standpunten met de Pakistanen delen.

Het kattenfilter zorgde ervoor dat het gezicht van niemand minder dan minister van informatie Shaukat Ali Yousafzai werd afgebeeld met deze vrolijke versiering.

De PKI bevestigt het incident, volgens hen is het kattenfilter enkele minuten live geweest. In een verklaring laten ze weten erg trots te zijn op hun hardwerkende sociale media-vrijwilligers en dat een ‘menselijke fout’ ten grondslag heeft gelegen het bizarre voorval.

Er zouden ‘maatregelen zijn getroffen om dusdanige ongelukken in de toekomst te voorkomen’. Het is niet bekend of er een stagiaire is weggestuurd of dat er ideologische motieven in het spel waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kattenfilter verstiert livestream minister Pakistan
Sluiten