Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 15 jun 2019 / 19:07 uur

‘FvD-leider Baudet staande gehouden op scooter’

Het Amsterdamse raadslid Jan-Bert Vroeger (D66) plaatste zaterdagavond een foto op Twitter van een scooterrijder die werd staande gehouden door handhavers van de gemeente, zo meldt AT5.

In zijn tweet verwijst hij naar zijn mede-raadslid Annabel Nanninga van FVD. Is haar partijleider ‘slachtoffer’ geworden van het strenge boetebeleid waar zij zo voor pleit? Volgens Vroege zou dit zaterdagavond wel eens het geval kunnen zijn.

Is het hem?

Maar is het Thierry Baudet nou wel of niet? Dat lijkt er op het eerste gezicht wel op, aangezien de uiterlijke kenmerken op de foto van Vroege behoorlijk overeen lijken te komen. Buurtbewoners bevestigen aan de stadsomroep bovendien dat het Kamerlid wel vaker gesignaleerd is op een elektrische scooter in de buurt. Sommigen beweren dat ze Baudet hebben zien rijden op een elektrische scooter rond de klok van zes.

In gemeente Amsterdam is sinds april een nieuwe regel van kracht waardoor snorscooters niet langer op het fietspad mogen. Na een overgangsperiode waarin alleen gewaarschuwd werd, schrijven handhavers sinds juni ook boetes uit wanneer deze regel overtreden wordt. AT5 weet dat overtreders een prent van 199 euro op de deurmat kunnen verwachten indien ze betrapt worden.

Het is niet bekend of Baudet – of de look-a-like van Baudet – de bekeuring ook daadwerkelijk heeft ontvangen en binnenkort een vervelende overboeking naar het CJIB te Leeuwarden moet doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘FvD-leider Baudet staande gehouden op scooter’
Sluiten