Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jun 2019 / 18:37 uur

Italië door naar kwartfinales WK vrouwenvoetbal

De Italiaanse voetbalsters hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal. Als de Nederlandse vrouwen dinsdagavond winnen, zullen ze tegen de Italianen in de kwartfinales spelen. De Italianen speelden in Montpellier tegen China, die ze met 2-0 wisten te verslaan. Daarmee zitten ze bij de laatste acht.

Doelpunten

Na een kwartier spelen stond de 1-0 al op het scorebord. De snelle Italiaanse Valentina Giacinti was al een paar keer gevaarlijk geweest toen de aanvalster alert reageerde na een halfslachtige redding van doelvrouw Peng Shimeng. China werd daarna wel sterker, maar dat leidde niet tot doelpunten.

Aanvalster Cristiana Girelli moest vlak voor de rust met een blessure naar de kant, maar vervangster Aurora Gallí liet zich net na de pauze gelden. Ze schoot de bal vanaf twintig meter laag in de hoek van het doel.

Dinsdagavond spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Japan. Als ze die wedstrijd winnen zijn ze ook door naar de kwartfinales.

Reageer op artikel:
Italië door naar kwartfinales WK vrouwenvoetbal
Sluiten