Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jun 2019 / 11:59 uur

Instrumenten van verstandelijk beperkten gestolen

Musici van het Haarlemse fanfarekorps ‘Blij met Muziek’ kunnen even geen muziek maken. Hun instrumenten zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. Een onbekende ging er met de aanhanger vol instrumenten vandoor.

De aanhanger stond geparkeerd langs de rivier het Spaarne. In de band spelen mensen met een verstandelijke beperking. Tegen NH Nieuws zegt Juria van der Lubbe van het korps dat ze zwaar gedupeerd zijn door de diefstal. „Deze instrumenten zijn veel meer waard dan geld.”

Bij de stichting kunnen mensen met een verstandelijke beperking elke week terecht om muziek te maken op slag- en blaasinstrumenten. Op Facebook schrijven ze heel boos en verdrietig te zijn. Vrijdag stond een optreden gepland bij de première van een film. Het is nog maar de vraag of dat door kan gaan.

Inmiddels is een crowdfundactie gestart om geld in te zamelen voor nieuwe instrumenten.

Oh…..wat zijn wij boos 😠 en verdrietig 😭Iemand heeft vannacht onze aanhanger gestolen op het Spaarne in Haarlem.Al…

Gepostet von Drumband Blij met muziek am Donnerstag, 13. Juni 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instrumenten van verstandelijk beperkten gestolen
Sluiten