Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jun 2019 / 12:09 uur

4,7 miljoen nepproducten in beslag genomen

Aan een enorme politieactie is donderdag een einde gekomen. Rechercheurs uit maar liefst achttien landen zorgden er samen voor dat 4,7 miljoen nepprodcuten in beslag zijn genomen.

De Europese politiediensten hebben samen twee grote bendes opgerold. De criminelen handelden in namaakartikelen. Dertig verdachten werden gearresteerd. In totaal werden ook 16.400 accounts op sociale media en 3300 websites gesloten waarin namaakproducten werden aangeboden.

Gevaarlijk

Het gaat onder andere om kleding, sportartikelen, medicijnen, elektrische apparaten, auto-onderdelen en make-up. Criminele bendes zouden hun kanalen op sociale media misbruiken voor de handel. „Valse producten die via sociale media worden verkocht, kunnen zeer gevaarlijk zijn”, waarschuwt Europol (het samenwerkingsverband van de politiediensten van de Europese Unie). De kwaliteit en veiligheid van de producten worden namelijk niet gecontroleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4,7 miljoen nepproducten in beslag genomen
Sluiten