Metro
Metro Nieuws 19 jun 2019 / 17:59 uur

Coen en Sander komen in actie voor Sesamstraat

Coen en Sander, radio-dj’s bij 538 zijn een petitie gestart om te voorkomen dat de Nederlandse editie van Sesamstraat van de buis wordt gehaald. Via social media riepen de dj’s woensdag op de actie te steunen.

Schandalige manier

Sesamstraat mag niet stoppen. Laat je naam achter en steun het mooiste kinderprogramma dat er is”, schrijft Coen Swijnenberg op Twitter. De handtekeningenactie van de dj’s is het gevolg van een interview van de twee met Aart Staartjes. Staartjes vertolkt al bijna vier decennia de rol van meneer Aart.

Staartjes zei dat de NTR waarschijnlijk niet doorwil met het bekende kinderprogramma en liet weten al maanden niets meer van de omroep te hebben gehoord. „Als je dan zó op straat gezet wordt, dan ben je daar boos over. Het is een schandalige manier van handelen”, aldus Staartjes.

Er zijn al enige tijd geen nieuwe opnames meer gemaakt. Daar komt bij dat Sesamstraat tegenwoordig alleen nog maar te zien is in de ochtend en de middag op NPO3 en niet langer – zoals jaren het geval is geweest – in de vooravonden.

Waardig afscheid

Na het gesprek van Swijnenberg en Lantinga met Staartjes pleitten zij voor een waardig afscheid van het iconische programma. Zo stelden de twee voor een afscheidsavond te organiseren in een groot theater als Carré. Staartjes kon zich daar wel in vinden en zei: „Dat we in ieder geval een waardige begrafenis krijgen.”

Een woordvoerder van NTR liet dinsdag weten nog niet in te kunnen gaan op de toekomst van het programma. Er zouden al maanden onderhandelingen bezig zijn met licentiehouder Sesame Workshop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coen en Sander komen in actie voor Sesamstraat
Sluiten