Metro
Metro Nieuws 25 mei 2019 / 15:26 uur

Verstappen derde in kwalificatie Monaco

Max Verstappen start zondag vanaf de tweede startrij in de Grand Prix van Monaco. De coureur van Red Bull heeft de derde plek veroverd in de kwalificatierace. Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes de snelste ronde en veroverde voor de 85e keer in zijn carrière poleposition. De Fin Valtteri Bottas stuurde zijn Mercedes naar de tweede tijd.

Circuitrecord

Hamilton klokte met 1.10,166 een circuitrecord. Hij zette in de slotfase van de derde en laatste sessie nog een keer vol aan en verbeterde de tijden van zijn concurrenten. Verstappen, die de verwachtingen voor zijn eerste pole ooit verhoogde door de beste tijd neer te zetten in de tweede sessie, zag een ultieme poging om onder de tijd van Hamilton te duiken mislukken.

Tevreden

Verstappen was tevreden met zijn derde plek. „Je hartslag gaat wel even omhoog als je in deze nauwe straten vol gas geeft. Ik brak mijn laatste poging af, omdat mijn banden te koud waren", zei de Limburger, die in Monaco nog weinig succesvol was. Vorig jaar reed hij zijn bolide kapot in de derde training en moest hij de race vanaf de laatste plaats beginnen.

„Ik wist dat de Mercedessen hier wel sneller zouden zijn, dus ik ben tevreden. Temeer omdat 10 minuten voor aanvang van de sessie er niet eens een vloer in mijn auto lag. De monteurs hebben hun werk goed gedaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen derde in kwalificatie Monaco
Sluiten