Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 mei 2019 / 20:55 uur

‘Thijs H. ontsnapte woensdag uit GGZ-instelling’

Thijs H., de man die verdacht wordt van drie moorden, ontsnapte woensdagochtend uit de instelling Mondriaan in Maastricht, meldt De Limburger. Er ontstond chaos in de instelling toen een andere cliënt vijf mensen verwondde met een mes, waarna H. de mogelijkheid zag om te ontsnappen.

Gesloten afdeling

Volgens de krant had de verdachte zichzelf dinsdagavond gemeld bij GGZ-instelling Mondriaan, waarna hij op de gesloten afdeling werd geplaatst. Op diezelfde afdeling zat de 51-jarige man die de volgende dag vijf mensen in de instelling verwondde. Hij begon woensdagochtend omstreeks zes uur ’s ochtends om zich heen te steken. Toen de man tot bedaren was gebracht en de rust wederkeerde, was H. verdwenen.

Thijs H. heeft zich dinsdagmiddag zelf gemeld bij de instelling. Hij was hier al eerder in behandeling geweest.

Dinsdag werden op de Brunssummerheide de lichamen van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Heerlen gevonden, H. wordt verdacht van het ombrengen van beide personen. Of hij hier iets over heeft gezegd tegen het personeel van Mondriaan is niet duidelijk.

Veertien uur op vrije voeten

Na het ontsnappen uit de instelling heeft de verdachte ruim veertien uur kunnen gaan en staan waar hij wilde. Even voor de middag heeft een man uit Berg H. gezien op de Bemelerberg, in Bemelen. H. is toen later diezelfde dag aangehouden op de openbare weg in Margraten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Thijs H. ontsnapte woensdag uit GGZ-instelling’
Sluiten