Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Snel meer woningen voor ‘spoedzoekers’

Het kabinet schiet mensen die dringend een woning zoeken te hulp. De ontwikkeling van prefabwoningen en andere flexibele woonvormen krijgt een stimulans. Zo komt er een vrijstelling van de verhuurdersheffing en kunnen gemeenten voor het toewijzen van locaties langer afwijken van het bestemmingsplan.

Van deze maatregelen zullen degenen profiteren die al lang wachten op een huurwoning. Ook ‘spoedzoekers’ als studenten, mantelzorgers en personen die na een scheiding snel woonruimte nodig hebben, zullen er profijt van ondervinden.

Allerlei manieren

„Flexibele bewoning kan op allerlei manieren", zo staat op de website van de Rijksoverheid. „Bijvoorbeeld een gebouw kan tijdelijk een woonfunctie krijgen, de woning kan verplaatsbaar zijn of de bewoning door een en dezelfde huurder is tijdelijk. In het laatste geval is vaak geregeld dat tijdelijke bewoning de opgebouwde inschrijfduur van huurders ongemoeid laat."

Minister Kajsa Ollongren (Wonen) heeft dat aan de Tweede Kamer geschreven. CDA-Kamerlid Erik Ronnes pleitte eerder voor 15.000 tijdelijke en flexibele woningen om de druk op de woningmarkt verder te verlichten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.