Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2019 / 14:24 uur

Slachtofferaantal ebola Congo nadert duizend

Het aantal doden door de ebola-uitbraak in de Democratische Republiek Congo nadert de duizend. Dat maakt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdagmiddag bekend. Het is de op een na dodelijkste uitbraak in de geschiedenis.

Volgens de WHO kan het over enkele uren al zover zijn. Tot dusver zijn al 994 patiënten overleden aan de gevreesde infectieziekte, die negen maanden geleden uitbrak in het oosten van het Afrikaanse land.

Experimenteel middel

De WHO is van plan een nieuw, nog niet goedgekeurd vaccin van het farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson te gebruiken. Dat wordt ingezet naast de entstof van producent Merck. ,,Nog een ander instrument in de gereedschapskist”, noemde WHO-directeur medische noodhulp Michael Ryan het experimentele middel.

Veiligheidsproblemen in de opstandige regio Noord-Kivu – donderdag mislukte een aanslag op een medische voorziening – vertragen het vaccinatieprogramma en de dagelijkse controle van mensen die mogelijk besmet zijn geraakt met het virus. Dat zijn er ongeveer 12.000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtofferaantal ebola Congo nadert duizend
Sluiten