Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 mei 2019 / 19:09 uur

Mexicaan op drugsboot maakt deel uit van drugskartel

Een Mexicaanse verdachte die werd gearresteerd op de drugsboot in Moerdijk (Noord-Brabant) is lid van een drugskartel. Zo klapte een goede ingevoerde politiebron uit de school bij het AD. Het schijnt dat hij na het weekend al snel werd opgepakt. Zo vertelt dezelfde bron aan de krant, die het vervolgens op de website schreef.

De Mexicaan werd op een wel heel bijzonder drugslab betrapt: een boot. De agenten hadden dit nooit gezien, een unieke situatie dus. Ten eerste vanwege de boot, die zorgt dat het lab makkelijk kan verplaatsen en dus moeilijker is om op te sporen. Hierdoor kunnen grondstoffen ongezien worden ingeladen. Daarnaast vanwege de soort drugs die werd gefabriceerd. In het lab werd Crystal Meth gemaakt, een zeer verslavende drug die veel gebruikt wordt in Fresco, Californië, Amerika. In Nederland zijn er enkele gebruikers.

De politie nam driehonderd liter methamfetamineolie, drugsafval en chemicaliën in beslag. Vier mannen zijn aangehouden, waaronder een 65-jarige man uit Breda die werkt als schipper. Vier mannen waren aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere mannen zijn 23, 26 en 37 jaar en in Mexico geboren. Een van die verdachte is dus lid van een drugskartel.

Boobytrap

Het schip werd afgelopen vrijdag ontmanteld en zondag weggesleept. Dit had nogal wat voeten in de aarde, omdat er een zogenaamde boobytrap was gezet. Terwijl agenten bezig waren met het ontruimen van het lab, zonk de boot rond middernacht naar beneden.

In een mum van tijd stroomde er water naar binnen. Mogelijk is er op afstand een pomp bediend, waardoor er water in de boot liep en deze zou zinken. De situatie was kort daarna onder controle. Rijkswaterstraat heeft het schip vervolgens afgeschermd om verspreiding van chemicaliën te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mexicaan op drugsboot maakt deel uit van drugskartel
Sluiten