Metro
Metro Nieuws 30 mei 2019 / 09:44 uur

Kleinste baby ter wereld mag ziekenhuis verlaten

In de Amerikaanse staat Californië heeft de kleinste baby ter wereld officieel het ziekenhuis verlaten. De inmiddels zes maanden oude baby kwam vorig jaar december ter wereld na 23 weken zwangerschap en woog toen niet meer dan een appel.

‘Saybie’ zoals de verpleegkundige de baby noemen, kwam met 244 gram ter wereld. Nu weegt ze 2,3 kilo en mag ze het ziekenhuis verlaten. In eerste instantie gingen de artsen er vanuit dat Saybie de eerste 24 uur niet zou overleven. Het meisje groeide niet meer in de baarmoeder, nadat de moeder een zwangerschapsvergiftiging had opgelopen. Het meisje kwam met een keizersnede ter wereld.

De dokters vertelden de ouders van het kind dat ze maar een uur met haar konden doorbrengen voordat ze zou overlijden. „Maar dat werd twee uur. En toen een dag. En toen een week", zegt de moeder, die anoniem wil blijven, in een filmpje van het ziekenhuis. Volgens neonatoloog Paul Wozniak is het een wonder dat ‘Saybie’ nog leeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleinste baby ter wereld mag ziekenhuis verlaten
Sluiten