Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mei 2019 / 09:59 uur

Louisiana: geen abortus bij incest of verkrachting

In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Ook het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is verboden.

Nog wel ondertekenen

Gouverneur John Bel Edwards moet de wet nog ondertekenen, maar de Democraat heeft al gezegd dat hij dat gaat doen. Het door Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden van de staat stemde met 77 tegen 23 voor de nieuwe wet.

Het Hooggerechtshof oordeelde in 1973 dat vrouwen het recht op abortus hebben. Maar nu er een conservatieve meerderheid in dat hof zit, hopen tegenstanders van abortus een nieuwe uitspraak te kunnen krijgen van deze hoogste rechters.

Hartslag

In steeds meer Amerikaanse staten gelden strenge abortuswetten. Zo is het in Alabama, Iowa, Georgia en nu ook in Louisiana strafbaar abortus te plegen als de hartslag van de foetus te horen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Louisiana: geen abortus bij incest of verkrachting
Sluiten