Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Gezond hondje ingeslapen vanwege wens overleden baas

In het Amerikaanse Virginia heeft een dierenarts een gezond hondje laten inslapen. De arts gaf hiermee gehoor aan de laatste wens van het overleden baasje. Zij had in haar testament laten opnemen graag met haar trouwe hond begraven te willen worden.

Persoonlijk eigendom

Hoewel de opvang waar de viervoeter twee weken geleden terechtkwam er alles aan heeft gedaan om het dier van de dood te redden, mocht het niet baten. „We hebben diverse malen aangegeven dat wij het hondje zonder problemen zouden kunnen herplaatsen”, zegt Carrie Jones, manager van Chesterfield Animal Services.

Dit heeft alles te maken met de Amerikaanse wetgeving, waarin staat vastgelegd dat een huisdier wordt gezien als ‘persoonlijk eigendom’. Hoewel het laten inslapen van een gezond huisdier op ethische gronden op zijn zachts gezegd onverantwoordelijk te noemen is, is het wel legaal.

As terug naar baasje

Amerikaanse media schrijven dat de resten van het hondje naar een dierencrematorium zijn gebracht, waarna de as in een urn is teruggebracht naar haar overleden baasje.

Het is in Virginia sinds 2014 toegestaan om dieren op een stuk grond apart van mensen te begraven. Of het hondje daadwerkelijk naast haar overleden baasje komt te liggen valt dus nog te bezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.