Metro
Metro Nieuws 17 mei 2019 / 06:54 uur

Bewaker defensie verdacht van verkrachting

Een man die als bewaker voor ‘zeer gevoelige’ defensiecomplexen werkte, wordt verdacht van onder meer verkrachting. De 36-jarige Nederlander zou in maart een jonge vrouw hebben verkracht.

Volgens De Telegraaf zit de man sinds begin vorige maand vast. Hij zou werkzaam zijn geweest bij de Defensie Bewakings- en Beveiligingsoperatie.

Babbeltruc

De man wordt verdacht van verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Hij zou in maart dit jaar bij een jonge vrouw in de Brabantse plaats Oudenbosch hebben aangebeld en zich met een babbeltruc naar binnen hebben gekletst. Daar zou hij haar vastgehouden en verkracht hebben.

De politie wist de man te vinden met behulp van een tip die ze binnenkreeg na een uitzending van Opsporing Verzocht en de regionale variant Bureau Brabant. Daarin werden beelden uitgezonden van een bewakingscamera van een van de buurtbewoners van het slachtoffer.

De advocaten van de verdachte hebben de aanhouding bevestigd. De man was eerder in dienst bij de Koninklijke Marechaussee. De rechtszaak dienst waarschijnlijk in juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewaker defensie verdacht van verkrachting
Sluiten