Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Vijf verdachten aanslag Telegraaf langer vast

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag bepaald dat de vijf verdachten van de aanslag op het gebouw van de Telegraaf voorlopig vast blijven zitten. Eén verdachte is door de rechtbank in vrijheid gesteld, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft daar hoger beroep tegen aangetekend.

Op 26 juni reed een bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg. Daarna stak de bestuurder jerrycans met benzine in brand. De schade was aanzienlijk. Politie en justitie vermoeden dat de voortvluchtige Ridouan Taghi (41) achter de aanslag zit. Hij staat op de internationale opsporingslijst van de politie als verdachte van een serie onderwereldmoorden.

Twee onderzoeken

De aanslag op het gebouw van de krant heeft geleid tot twee onderzoeken, die elkaar overlappen. Parallel aan het onderzoek naar de aanslag loopt er een onderzoek naar de diefstal van snelle auto’s. Voor beide onderzoeken zijn in totaal dertien verdachten opgepakt; er zitten nog acht mensen vast.

In beide zaken vindt op 4 juli een eerste openbare, niet-inhoudelijke zitting plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.