Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 18 apr 2019 / 13:04 uur

Universiteitsbaas reist voor 124.000 euro

De voorzitter van de Universiteit Utrecht (UU) Anton Pijpers, heeft vorig jaar flinke reiskosten gemaakt. Voor ruim 124.000 euro verplaatste hij zichzelf van A naar B. Het grootste deel daarvan was voor een dienstauto met chauffeur, staat in het jaarverslag van de universiteit.

Onacceptabel declaratiegedrag

„De UU realiseert zich dat de binnenlandse vervoerskosten voor de collegevoorzitter in vergelijking met de andere universiteiten hoog zijn, en heeft in 2018 al de nodige stappen gezet om te veranderen”, zegt een woordvoerder van de universiteit.

De top van de Utrechtse universiteit kwam enkele jaren geleden in opspraak door – volgens de toenmalige onderwijsminister Jet Bussemaker – onacceptabel declaratiegedrag.

Het ging toen onder meer om flessen dure wijn, taxikosten en verkeersboetes. Bussemaker stelde destijds dat bestuurders van de UU „meer soberheid moesten betrachten bij hun declaraties en doelmatiger omgaan” met belastinggeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Universiteitsbaas reist voor 124.000 euro
Sluiten