Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 apr 2019 / 13:19 uur

Kim Jong-Un gaat ook een top houden met Poetin

Na zijn twee topontmoetingen met de Amerikaanse president Donald Trump, gaat Kim Jong-un ook met een andere wereldleider om de tafel. De Noord-Koreaanse leider reist deze maand naar buurland Rusland. Hij ontmoet daar president Vladimir Poetin, maakte het Kremlin bekend.

Poetin heeft de Noord-Koreaanse leider uitgenodigd. Het bezoek moet in de tweede helft van april plaatsvinden. De exacte plaats en datum zijn niet bekendgemaakt, maar Russische en Zuid-Koreaanse media hebben eerder bericht dat de ontmoeting in het Russische Verre Oosten zal worden gehouden.

Eerste sinds 2011

Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide wereldleiders. De laatste top tussen leiders van beide landen vond plaats in 2011. Toen ontmoette Kim Jong-il in Siberië de toenmalige Russische president Dmitri Medvedev. De Noord-Koreaanse dictator overleed datzelfde jaar, waarna zijn zoon aan de macht kwam.

Jong-un brengt nu zijn eerste officiële bezoek aan Rusland. Poetin heeft zelf ook al eens een bezoek gebracht aan het geïsoleerde buurland. Hij reisde in 2000 naar Pyongyang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kim Jong-Un gaat ook een top houden met Poetin
Sluiten