Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Slachtoffers scheepsramp aangespoeld in Rwanda

Verscheidene slachtoffers van de scheepsramp op het Congolese deel van het Kivu-meer zijn aangespoeld in buurland Rwanda. De autoriteiten van het district Gisenyi maakten zaterdag bekend dat op de oevers vijftien lijken zijn geborgen. Vijf boten met reddingswerkers van het Rwandese Rode Kruis zijn het water opgegaan op zoek naar vermisten.

Een veerboot die van Goma op weg was naar Kalehe in de Congolese provincie Zuid-Kivu zonk door nog onbekende oorzaak in de nacht van maandag op dinsdag. Volgens president Félix Tshisekedi werden door de schipbreuk 142 families in rouw gedompeld. Hoeveel mensen er precies aan boord waren is onduidelijk. De passagierslijsten van Congolese rederijen kloppen vaak niet.

185 opvarenden

In dit geval zouden er 49 volwassenen en zeven kinderen zijn ingestapt, maar vermoedelijk waren het er veel meer. Aanvankelijk werd gerept van zeker 185 opvarenden, van wie er slechts 33 konden worden gered.

Donderdag sprak Tshisekedi van dertien doden en 114 vermisten. Zijn minister van Binnenlandse Zaken Basile Olonga zei zaterdag dat er inmiddels veertig verdronken passagiers zijn gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.