Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie zet waterkanon en paarden in tegen Ajax-fans

De politie in Amsterdam heeft het druk met het in toom houden van zowel Ajax als Juventus-supporters. Eerder op woensdag werden al tientallen Italiaanse voetbalfans aangehouden. Ook een onbekend aantal fans van Ajax is zo’n twee uur voor de thuiswedstrijd tegen Juventus aangehouden.

Ze wilden deelnemen aan een zogenoemde entrada, een feestje waarmee supporters van de Amsterdamse club soms belangrijke duels inluiden. De entrada gaat altijd gepaard met veel gezang en vuurwerk.

Risico op stadionverbod

De politie liet woensdagochtend al via verschillende kanalen weten dat het afsteken van fakkels en vuurwerk verboden was omdat de veiligheid van winkelend publiek en concertbezoekers niet in gevaar mocht worden gebracht.

De politie en mobiele eenheid waren met veel man op de been bij de ArenA Boulevard naast de Johan Cruijff ArenA, waar de entrada zou plaatsvinden. Ze fouilleerden fans en hielden ze aan als ze vuurwerk bij zich hadden. De gearresteerde fans lopen het risico op een stadionverbod. Toen er even later toch vuurwerk werd afgestoken tijdens de entrada, zette de politie een waterkanon en paarden in. Tijdens de ongeregeldheden die toen ontstonden, werden ook supporters aangehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.