Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2019 / 07:15 uur

Nabestaanden Faber eisen opstappen oud-rechter Otte

De nabestaanden van de vermoorde Anne Faber hebben nooit een reactie ontvangen van de oud-rechter die moordenaar Michael P. in 2012 een veel kortere straf en geen tbs oplegde voor twee gruwelijke verkrachtingen.

Zij eisen nu in een interview met De Telegraaf dat de toenmalige voorzitter van het hof, Rinus Otte, ‘moet opstappen om het geloof en het vertrouwen in de rechtspraak te behouden’.

De vader en broer van Faber stellen dat ‘het hof gefaald heeft op twee kernpunten: het beschermen van de samenleving, en het voorkomen van herhaling. Terwijl de Reclassering waarschuwde voor dat gevaar’. Otte is sinds 2016 lid van het College van procureurs-generaal en geeft leiding aan het Openbaar Ministerie.

Nabestaanden Faber eisen opstappen oud-rechter Otte.
Nabestaanden Faber eisen opstappen oud-rechter Otte. Foto: ANP.

Wim Faber, de vader van Anne stelt dat ‘Als Michael P. destijds tbs had gekregen, Anne nog zou hebben geleefd. Nu heeft Otte een hoge post bij het Openbaar Ministerie. Stuitend. Hij had nooit op die stoel mogen zitten’.

Boek

Aanleiding tot het interview is de verschijning van het boek Anne – Kroniek van een zoektocht. Daarin pleiten de nabestaanden er nogmaals voor dat de verantwoordelijken opstappen die volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid fouten maakten, zoals de verantwoordelijke voor de kliniek die Michael P. te veel vrijheid gaf en de directeur van de gevangenis in Vught.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nabestaanden Faber eisen opstappen oud-rechter Otte
Sluiten