Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2019 / 07:45 uur

Grote stijging verkoop alcoholvrij bier

De verkoop van alcoholvrij bier is in 2018 met ruim 30 procent nog veel harder gestegen dan in voorgaande jaren. Dat staat in de jaarlijkse bierconsumptiecijfers van Nederlandse Brouwers. Sinds 2010 is de consumptie van 0.0% bier ruim vervijfvoudigd.

Speciaalbier zit ook nog steeds in de lift. Opvallend daarbij is het snel toenemende aanbod van laag-alcoholische speciaalbieren. Deze groei van speciaalbieren en van 0.0% zijn de belangrijkste oorzaken van de met bijna 3 procent gestegen bierconsumptie in Nederland.

Trend

Organisatie Nederlandse Brouwers voorspelt dat de groei nog verder door gaat zetten. Dat sluit aan bij ‘zowel de trend van het steeds meer verantwoord omgaan met alcohol en de dalende alcoholconsumptie, als de populariteit van speciaalbier’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote stijging verkoop alcoholvrij bier
Sluiten