Julia Onclin
Julia Onclin Sport 13 apr 2019 / 08:20 uur

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole

Een boze Max Verstappen start zondag als vijfde tijdens de Grand Prix van China. Mercedes-coureur Valtteri Bottas was het snelst tijdens de kwalificatie en start dus vanaf poleposition.

Verstappen kon maar één rondje rijden tijdens de laatste kwalificatierun, omdat hij bij het inzetten van het tweede rondje gehinderd werd door andere coureurs op de baan.

Ongeschreven regel

„We bleven netjes achter elkaar rijden en op een gegeven moment kwamen Sebastian Vettel en de twee Renault-coureurs voorbij. Ze verneukten mijn hele aanloop”, vertelde de Nederlander bij Ziggo Sport. „Het is een ongeschreven regel dat je elkaar op zo’n moment gewoon volgt. Vanaf nu ga ik hun kwalificatie ook verneuken.”

Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole.
Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole. Foto: ANP.

Afgezien van de laatste kwalificatieronde was Verstappen tevreden over zijn auto. „Als je geen tweede run kan doen houdt het op, maar mijn auto voelde goed aan. Qua snelheid zitten we er gewoon bij. Het wordt een interessante zondag."

Mercedes en Ferrari

De kwalificatie in het Chinese Shanghai werd gedomineerd door Mercedes. Met Bottas op poleposition en Lewis Hamilton op de tweede startpositie is het team meer dan tevreden. Ferrari-coureur Sebastian Vettel start vanaf een derde plek gevolgd door zijn teamgenoot Charles Leclerc op P4.

De race begint zondag om 08.10 uur Nederlandse tijd. Het is de duizendste race in de Formule 1-historie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boze Verstappen P5 in kwalificatie, Bottas op pole
Sluiten