Metro
Metro Nieuws 17 apr 2019 / 07:59 uur

Geen ontslag ambtenaar met absurde telefoonrekening

Waarschijnlijk heeft iedereen in zijn of haar mobiele telefoon-carrière wel eens te maken gehad met een absurd hoge telefoonrekening. Internetten in het buitenland, bellen buiten je bundel of – lekker ouderwets – net iets teveel sms’en met je nieuwe vlam. Maar de rekening op laten lopen tot 211.000 euro is wel erg buitensporig.

Toch kan het en blijken telefoonrekeningen met meer dan vier nullen helemaal niet zo gek. Ambtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben voor tienduizenden euro’s hun zakelijke telefoon gebruikt. Zakelijke toestellen werden voor privézaken gebruikt en zelfs uitgeleend, meldt het AD.

Flinke kosten

Eén van de werknemers liet het wel heel gek worden, de kosten voor het gebruik van zijn abonnement liepen op tot 211.000 euro. Zijn telefoon werd door familie meegenomen naar het buitenland, waar het toestel als hotspot werd gebruikt. De kosten voor data lopen daardoor flink in de boeken.

De eigenaar van het toestel is ondanks zijn hoge uitgaven de baan niet kwijt, maar moet wel op het gedrag letten. De persoon is namelijk voorwaardelijk ontslagen, wat betekent dat je mag blijven tot je weer de fout in gaat. Ook krijgt de fanatieke internetter twee jaar geen salarisverhoging.

Groter onderzoek

De enorme telefoonrekening heeft er wel voor gezorgd dat er een groter onderzoek werd ingesteld. De medewerker was namelijk niet de enige met een fikse rekening. Er blijkt misbruik te zijn gemaakt van de zakelijke abonnementen voor bedragen tussen de 628 en 14.000 euro per persoon. Het gaat volgens het AD om meer dan tien ambtenaren die in privétijd hun werktelefoon of werktablet gebruikten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen ontslag ambtenaar met absurde telefoonrekening
Sluiten