Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Extra opvanglocaties voor slachtoffers mensenhandel

Het kabinet heeft besloten om extra opvanglocaties voor slachtoffers van mensenhandel te openen. Dit zal gebeuren in de gemeentes Almere, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam en Zwolle. De opvanglocaties zijn bedoeld voor slachtoffers van mensenhandel met een verslaving, psychische problemen of een verstandelijke beperking.

36 nieuwe locaties

Deze beslissing wordt bekend gemaakt door Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In totaal komen er 36 nieuwe opvanglocaties. Met deze extra opvanglocaties wordt het tekort aan speciale opvangplekken voor deze mensen aangepakt. In het regeerakkoord was al 2 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld voor dit doel.

Dat deze maatregel nodig is, bleek in 2018 uit onderzoek van het Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel en de Universiteit van Tilburg. Uit dat onderzoek kwam namelijk naar voren dat er grote behoefte is aan opvanglocaties voor slachtoffers van mensenhandel met complexe zorgvragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Extra opvanglocaties voor slachtoffers mensenhandel
Sluiten