Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Karbaat verwekte nog meer donorkinderen’

Vrijdag werd bekend dat de omstreden ‘spermadokter’ Jan Karbaat inderdaad de biologische vader is van 49 donorkinderen. Nu blijkt echter dat hij mogelijk nog meer vrouwen heeft bevrucht met zijn eigen sperma en dus nog meer kinderen heeft.

Het sperma van de arts zou namelijk verspreid zijn over meerdere klinieken. Dit gebeurde tot tien jaar geleden: pas toen zijn eigen kliniek Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht sloot in 2009, stopte dit.

Stichting Donorkind

Hiernaast hebben niet alle kinderen die verwekt zijn in de kliniek van Verbaat of twijfelen over hun afkomst zich aangemeld. Zij kunnen dat alsnog doen. Defence for Children en Stichting Donorkind melden dat. Deze twee organisaties maken zich sterk voor de ‘Karbaatkinderen’ en andere donorkinderen die meer willen weten over hun afkomst.

Donorkinderen die denken dat Karbaat ook hun vader zou kunnen zijn en alle andere kinderen die willen weten van wie ze afstammen, kunnen zich aanmelden bij stichting Fiom of Stichting Donorkind. Via een dna-test wordt dan gezocht naar een match.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Karbaat verwekte nog meer donorkinderen’
Sluiten