Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Even aaien: toerist gebeten door leeuwin

Dat het geen goed idee is om leeuwen te aaien is nu wel duidelijk voor een 55-jarige toerist in Zuid-Afrika. In een filmpje is te zien hoe hij zijn arm door het hek – waarachter de leeuwen staan – steekt en de dieren aait. Wanneer er een leeuwin aan komt lopen en hij haar ook wil aaien, grijpt ze zijn arm. Eventjes trekt ze eraan, maar de leeuwin laat gelukkig uiteindelijk wel los.

‘Als je me bijt, bijt ik je terug’

Pieter Nortjé vierde met zijn vrouw hun 10-jarig jubileum en ze besloten samen een leeuwenpark te bezoeken. In het filmpje, dat op Facebook te zien is, hoor je man zeggen: „Als je me bijt, bijt ik je terug." Hierna hoor je zijn vrouw schreeuwen dat de man gebeten wordt.

Hieronder is het filmpje te bekijken, de beelden kunnen als schokkend ervaren worden:

A 55-year-old man was severely injured when he was bitten on the arm while trying to stroke a lioness at a lodge in Virginia, Free State, on Sunday, Netwerk24 reported. Pieter Nortjé and his wife, Ilze, were reportedly visiting the Tikwe River Lodge for the weekend as a gift to celebrate their 10th wedding anniversary. In a video that has been circulating on social media, Nortjé can be seen cuddling an adult lion by sticking his arm through a fence. "If you bite me, I'm going to bite you back!" he quips as he cuddles the lion. He is then approached by a lioness. "Come here, lovey, let daddy stroke you," he calls to her. She then locks her jaws around his right arm and pulls him towards the fence. "Eina!" Nortjé exclaims in panic.

Gepostet von Tafi Mhaka am Donnerstag, 11. April 2019

‘Nog nooit eerder gebeurd’

De Daily Mail schrijft dat de man in het ziekenhuis opgenomen moest worden. De man is in een septische shock beland. Dat is een ernstige aandoening: de organen krijgen dan niet genoeg zuurstof. Een woordvoerder van het leeuwenpark, Tikwe River Lodge, zegt dat zij niet aansprakelijk zijn voor het incident. Ze melden dat er overal hekken staan en zoiets nog nooit eerder is gebeurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Even aaien: toerist gebeten door leeuwin
Sluiten