Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 apr 2019 / 09:39 uur

Exacte vakken krijgen extra geld van overheid

De komende jaren kan ook het onderwijs rekenen op tientallen miljoenen euro’s. Dat staat in de Voorjaarsnota waarover het kabinet vrijdag een besluit heeft genomen. Ingewijden bevestigen berichtgeving van de NOS. Vooral voor exacte vakken zoals wiskunde, scheikunde en natuurkunde moet extra geld worden vrijgemaakt.

Jaarlijks wordt er tussen de 90 en 110 miljoen euro beschikbaar gesteld, dat geldt voor de komende vijf jaar. Daarna gaat het structureel om een bedrag van 105 miljoen euro per jaar. Dit jaar gaat er 42 miljard naar het ministerie van Onderwijs.

Meer mensen naar universiteit

Het extra geld is onder meer bestemd om exacte vakken en het techniekonderwijs te stimuleren. Ook krijgt het onderwijs meer geld omdat er meer leerlingen naar scholen en universiteiten gaan dan geschat.

Ook meer geld naar Defensie

Vrijdag lekte al uit de Voorjaarsnota dat het ministerie van Defensie er 160 miljoen euro per jaar bovenop krijgt. Bovendien wordt er eenmalig 400 miljoen vrijgemaakt voor investeringen in materieel. Defensie wil onder meer extra gevechtsvliegtuigen aanschaffen.

De Voorjaarsnota is een tussenstand van de lopende begroting en wordt uiterlijk 1 juni gepubliceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Exacte vakken krijgen extra geld van overheid
Sluiten