Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Drie mannen opgepakt voor wapenhandel en terrorisme

De politie in Limburg heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme en twee anderen op verdenking van mogelijke wapenhandel. De aanhoudingen kwamen door een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), meldt het Openbaar Ministerie.

In Heerlen werd vrijdag een 37-jarige man gearresteerd, die op zoek zou zijn naar vuurwapens en geradicaliseerd zou zijn. In zijn woning werden onder andere combat- en veiligheidsvesten gevonden. De man is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog twee weken vast.

Wapenhandel

Diezelfde avond werd in Sittard een 21-jarige man aangehouden en maandag volgde de arrestatie van een 33-jarige man in dezelfde plaats. Zij worden allebei verdacht van wapenhandel. De eerste is niet voorgeleid, maar blijft wel een verdachte. Hij is bij de arrestatie door de politie in zijn arm geschoten.

Over de voorgeleiding van de 33-jarige man neemt de officier van justitie later deze week een beslissing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.