Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 apr 2019 / 11:55 uur

Doden bij botsing op vliegveld Nepal

Door een ongeval op een vliegveld nabij de Mount Everest in Nepal zijn drie doden gevallen. Een klein vliegtuig botste op een geparkeerde helikopter, bij de start op het vliegveld Tenzing-Hillary in de plaats Lukla.

De co-piloot en een politieman stierven ter plekke. Een andere politieman overleed later in het ziekenhuis. Drie mensen raakten gewond, onder wie de piloten van het vliegtuigje en de helikopter. Alle slachtoffers zijn Nepalezen.

Mount Everest

Het vliegveld op 2843 meter hoogte, ligt op 38 kilometer van de top van de Mount Everest en is het aanvliegpunt voor veel bergtoeristen. Het staat ook bekend als een van de gevaarlijkste vliegvelden ter wereld. De landingsbaan is slechts 527 meter lang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden bij botsing op vliegveld Nepal
Sluiten