Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2019 / 19:50 uur

Dirk goedkoopste supermarkt, Aldi en Lidl het duurst

Opvallende resultaten uit het onderzoek van consumentenprogramma Kassa: juist discounters Aldi en Lidl zijn de duurste supermarkten. Dirk is de goedkoopste. Kassa herhaalt dit onderzoek elk jaar, om zo bovenop de feiten te blijven.

Jumbo na Dirk goedkoopst

Na Dirk is Jumbo het goedkoopst, hierna volgen Plus en Albert Heijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd door elk jaar dezelfde 27 boodschappen te halen bij zes grote supermarktketens. Dit zijn ‘gangbare’ boodschappen, dus dan moet je denken aan brood, fruit, groente enzovoort.

Bijproducten

Supermarktdeskundige Paul Moers zegt dat ketens als Jumbo en Albert Heijn de prijzen van deze goedkopere budgetproducten zo laag kunnen houden omdat dit bijproducten zijn voor hen. „Stijgende loon- en vestigingskosten en de verhoogde btw rekenen Albert Heijn, Jumbo en Plus door in de rest van hun assortiment. Maar Aldi en Lidl kunnen dat niet omdat ze een beperkter assortiment hebben”, legt hij uit.

Ondanks dat Aldi en Lidl de duurste supermarkten zijn – van de zes geteste ketens – zijn ze volgens Moers wel „de kampioen" in het leveren van kwaliteit voor een lage prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dirk goedkoopste supermarkt, Aldi en Lidl het duurst
Sluiten