Redactie Metro Nieuws 13 apr 2019

Huntelaar schroeft doelsaldo Ajax flink op

Het toch al indrukwekkende doelsaldo van Ajax is mede dankzij Klaas-Jan Huntelaar nog verder opgeschroeft. Het elftal zegevierde met 6-2 tegen Excelsior in de thuiswedstrijd. Hiermee zet Ajax PSV nog verder onder druk. Huntelaar had slechts tien minuten nodig voor de 1-0.

Huntelaar topscoorder

Deze enorme winst is vooral te danken aan Huntelaar: hij scoorde maar liefst drie keer en was ook betrokken bij een van de twee treffers van Dusan Tadic. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Kasper Dolberg, waarmee de club dus met zes doelpunten eindigde. Het was overduidelijk dat Huntelaar voor de winst ging: na een van zijn eigen doelpunten legde hij de bal snel weer op de middenstip.

Mounir El Hamdaoui zorgde er net voor de rust voor dat de achterstand van Excelsior iets verkleind werd. Hij maakte het 3-1. In de tweede helft benutte Tadic een strafschop en scoorde Huntelaar voor de derde keer. Hierna moest hij naar de bank. Jeffry Fortes kopte Excelsior in de slotfase naar 6-2.